Може ли citrobacter koseri да ви убие?

Съдържание:

Може ли citrobacter koseri да ви убие?
Може ли citrobacter koseri да ви убие?

Видео: Може ли citrobacter koseri да ви убие?

Видео: Може ли citrobacter koseri да ви убие?
Видео: Бактерии в моче. Что делать? Врач уролог-андролог. Москва. 2024, Март
Anonim

C. koseri и C. ferundii причиняват неонатален менингит, който може да доведе до мозъчни абсцеси 1, 5. Инфекциите с Citrobacter могат да бъдат фатални , с 33-48% обща смъртност и 30% за новородени 6,7.

Опасен ли е Citrobacter Koseri?

Нисковирулентен Citrobacter koseri може да причини животозастрашаващи инфекции. Новородени и други имунокомпрометирани пациенти са особено податливи на инфекция от C. koseri.

Какво причинява Citrobacter Koseri?

Citrobacter koseri е грам-отрицателен бацил, който причинява предимно менингит и мозъчни абсцеси при новородени и кърмачета. Въпреки това, мозъчният абсцес, причинен от инфекция с Citrobacter koseri при възрастен, е изключително рядък и са описани само 2 случая.

Как получавате Citrobacter Koseri?

Citrobacter freundii е изолиран от човешки и животински изпражнения, както и от екстраинтестинални проби. Също така често се среща в почвената вода и храна. Citrobacter diversus е рядък, но важен агент на неонатален менингит и инфекции при компрометирани гостоприемници.

Лекува ли се Citrobacter Koseri?

koseri налага антимикробна терапия въз основа на чувствителността на патогенния микроорганизъм. Различни видове антибиотици, включително аминогликозиди карбапенеми, цефалоспорини, хлорамфеникол и хинолони, се използват за лечение на C.

Препоръчано: